Квіноа - продукт тисячолітньої історії

Квіноа – кіноа, кинва, квиноя або рисова лобода. Це все одна олійна культура, яка відноситься до псевдозерновым і місцем народження її вважаються високі плоскогір'я Анд.
В Європі квіноа відома недавно, але за цей короткий час встигла заявити про себе, як про корисний, цілющий і рідкісному рослині, зміст якого допомагає при багатьох профілактичних і лікувальних процедурах, але більше всього – це «альтернативний» корисний продукт живлення.
Індіанці, спожив її першими в їжу, називали крупу «чудесним зерном» і цей продукт в їх раціоні був одним з основних.
Квіноа виглядає як маленькі кульки, які можуть бути трьох кольорів: білі, червоні або чорні. Її смак часто порівнюють з горіхом або рідкісними видами трав'янистих приправ. Їсти можна все кольору продукту, а якщо змішати різні його види, будь-яке блюдо придбає «веселий» яскравий вигляд.
Під час приготування крупа збільшується в об'ємі у чотири рази, а якщо врахувати, що в ній одним з основних елементів є харчове волокно, то можна зрозуміти, наскільки цінний цей продукт для людей, які намагаються позбутися зайвих кілограмів.
Також крупу цінують за високий вміст рослинного білка, амінокислоти та інші не менш корисні елементи.