Салат з кіноа
Кіноа – рослина, яка успішно замінює в кулінарії деякі продукти. Особливо популярна крупа серед вегетаріанців і людей, що стежать за ідеальними пропорціями тіла.
Салат з кіноа, крім того, що він поживний і корисний, ще здатний швидко наситити, не забезпечивши при цьому організм зайвими калоріями і не збільшивши жировий прошарок.
Крупа кіноа з дрібно порізаними пелюстками м'яти і вспрыснутая лимонним соком – поживний салат з особливими смаковими враженнями.
Для приготування двох порцій салату потрібно:
- 2 чашки звареним крупи кіноа;
- велика буряк, нарізаний соломкою;
- дрібно порізана петрушка за смаком;
- 3-4 листка дрібно посіченої м'яти;
- 2 столових ложки соку лимона;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 2 чайні ложки смородини;
- перець і сіль в міру.
Спочатку потрібно приготувати суміш з кіноа, для чого в чашці середніх розмірів перемішати готову крупу з буряком, петрушкою. Смородиною і м'ятними листками.
Після ретельного перемішування суміш потрібно збризнути лимонним соком, після чого додати оливкове масло, перець і сіль. Дно страви потрібно викласти листям салату, окропленными лимонним соком і оливковою олією, а на них порцію салату з кіноа.
Якщо не вистачає в салаті фарб можна зверху покласти кілька тоненьких скибочок авокадо. Купити кіноа за хорошою ціною з Києва та інших міст України можна на сторінці замовлення товару.